Jumaat, 12 Mac 2010

Aku terfikir

apa yang aku nak buat dengan blog satu ni? adakah perlu aku tutup?
kerana aku dah ada empat blog
1. syafiq.net - untuk teknologi dan semua yang berkaitan dengan teknologi.. mana ada perkara didalam dunia tidak melibatkan teknologi.
2. adamasalahbarunakcari.blogspot.com - iaitu laman ini. Tidak aktif dan disebabkan itu aku kurang pasti apa gunanya kini.
3. uk15611.blog.umt.edu.my - ini adalah blog dibawah UMT. aku mahu jadikan sebagai e-log untuk latihan industri aku. Mungkin boleh membantu blog yang lain kerana dia boleh dilihat sebagai subdomain kepada UMT. iaitu laman .edu
4. tmukmkd.tumblr.com - blog bergambar aku. hanya gambar dan sedikit tulisan yang aku masukkan. Trafiknya hanya dua punca. Trafik secara rujukan (referral) dan juga trafik secara terus (direct). Aku mendapat 0% untuk trafik organik.

oleh itu apa yang aku harus lakukan untuk blog ini? cadangan?

12 ulasan:

Dr House berkata...

Tak yah tutup. Biarkan je tak berupdate.

TMUkmkd berkata...

bagus ek kalau tinggal tak berupdate? haha

Bat berkata...

Teruskan. Sebab aku suka baca(walaupun tak mengomen, huhu). Unik woo kat sini.

aisya zainal berkata...

pilih la yang paling berpotensi untuk dibaca dan paling mudah utk bg komitmen =)

TMUkmkd berkata...

@bat huh apa uniknya ? banyak dah genre macam ni
@aisya pilihan dibuat. sini dikekalkan. sana diteruskan

nabila MN berkata...

sapik.. er pasal trafik tu mana lu dapat ? :D bru tau kau ad bnyk blog. ingt ad 2 je. ngeh ngeh ngeh

TMUkmkd berkata...

@bell aku guna google analytic :D try la guna tapi kene pasang kod dalam html tu skit :D

MASOKIS berkata...

kasi jer kat masokis..he4

lankapo berkata...

salam,

apa objektif awal blog ni dulu

klu sekadar nk mencurah idea, pendapat biar j elah
klu malas nak update pun

nanti bila idea n mood dtg balik
tulislah balik

tengkusri berkata...

mAK oi...banyaknya blog..

Roronoa Zoro berkata...

entahla.. aku suka tgk syafiq.net lagi...

OweizMeZ berkata...

dik.. blog2 nie.. kalo blh combine, combine ja semua