Rabu, 5 Ogos 2009

Perempuan Sukar Difahami

Pendapat
Ramai pendapat (dari pihak lelaki) mengatakan bahawa perempuan sukar difahami. Namun isu ini menjadi isu hangat bila diperdebat. Masing-masing mengatakan pihak mereka betul dan yang lain salah (menyebabkan K tidak minat dengan bidang perdebatan). Dan mereka (perempuan) memberikan beberapa sebab, antaranya;
  • Lelaki tidak memahami perempuan.
  • Perempuan mementingkan masa (tarikh penting)
  • Perempuan ingin merasa selamat
  • Perempuan mahu dihargai
Dan pihak lelaki akan mengatakan bahawa
  • Perempuan tidak berterus terang
  • Perempuan mempunyai citarasa tinggi
  • Perempuan sentiasa mahu cuba mengawal lelaki
  • Perempuan terlalu emosional
Pendapat 2
Bagi K, K tidak kisah siapa yang lebih hebat berdebat kerana masing-masing akan mempertunjukkan kepandaian dan juga ke-kurang-pandai-an mereka pada masa itu (in my humble opinion, IMHO). Tetapi jika ditanya K dalam soal ini, jawapan K adalah rujuk kembali kepada Linux. Jika tidak faham tentang sesuatu, buka kembali manual.

$ man man

$ man woman

Fikirkan apakah rasional daripada alasan lelaki itu yang dapat dikaitkan dengan dua gambar diatas. Pemerhatian anda adalah kebebasan untuk berkata.

Amaran
Penulisan ini untuk cadangan hiburan semata-mata. Tidak layak dijadikan fakta perdebatan atau anda mungkin akan dikata sebagai kurang pandai.

Rujukan
coneman. 4 Ogos 2009. $ man woman. coneman.wordpress.com via Kurniawan, H. 5 Ogos 2009. $ man woman. Komunitas Ubuntu Indonesia.
gen2purpink. 19 May 2009. Wanita sukar difahami.. betul tak?. gen2purpink.blogspot.com

8 ulasan:

uchiha ct-k berkata...

ahahahahahaha...
pehe pehe.....

"a section, if provided, will direct MAN to look only on that section of manual..."

tak sangka keseluruhan maksud die ade kaitan....
hehe...

"no manual entry for woman"
aiii.....
lelaki.....lelaki.....

:p

TMUkmkd berkata...

hahahaha begitu kretip sekali ^^

SyaFia berkata...

ermm..xphm pun... :(
so lili kurang pandai la eyh..
hurmm...nape xphm ni... :(

TMUkmkd berkata...

emm tak paham tak pe.. ni just a joke pasal linux.. kalau dalam linux, man tu untuk manual.. so man man untuk tunjukkan apa guna manual. so joke yang orang buat adalah, woman are complicated sebab bila man woman, jawapnnya error ^^

TMUkmkd berkata...

kalau lili maksudkan tetang ayat neh
"a section, if provided, will direct MAN to look only on that section of manual..."

section tu sebenarnya maksud lain tapi dalam ayat neh uchiha jadikan sebagai "sexuality attraction".

get it?

uchiha ct-k berkata...

erkkk....
alamekk...
seb baek tengok balik komen....

saye tak maksudkan "sexuality attraction" pun laa...
ape yang saye tau lelaki ni kalo buat keje...die takleh buat keje multi-tasking...so fikiran die akan tertumpu pada 1 benda tu je....
"...to look only on that section...."

huhu....

TMUkmkd berkata...

huh? kau pikir pun benda lain ^^
haha that the unique bout human
tak pe abaikan

SyaFia berkata...

hehe..
ape2 jela..
owh..man=manual..
owh..