Ahad, 19 Oktober 2008

Magical Paper (BuckyPaper)apa tengok2! apa masalah ko? ooo nak tahu pasal kertas sakti ek? ok ok.. ni aku tengah belek la ni.. meh aku cerita - itu adalah percakapan orang dalam gambar tersebut. tiada kene mengena dengan ini blog.

apa itu kertas sakti
kertas sakti ini dinamakan buckypaper. yang dikatakan lebih keras daripada besi, lebih hebat sehingga dapat membuat kapal itu terbang (kapalterbang la). buat kereta tanpa lunyai masas hujan (sebab nama dia kertas). teknologi untuk space vehicle digunakan untuk kegunaan manusia sejagat. teknologi nano lalu terbentuklah buckypaper ni.


kenapa nak guna buckypaper?
of coz la sebab dia barang baru.. elehh macam korang jugak.. ada henphon baru kat pasaran, semua korang nak beli.. sama la tu. dah benda baru, nak la try. ok tu bukan sebab sebenar. sebab sebenar adalah
  • 10 kali ganda lebih ringan daripada besi
  • 500+- kali ganda lebih kuat daripada besi
so secara teorinya kalau korang guna benda ni buat kertas jawapan periksa, kompem tak koyak.. tak la... bukan pasal kertas exam la.. ni pasal kereta, kereta berapi (kereta api), kapal dan kapal yang terbang (kapal terbang). so kalau diorang tu semua lebih ringan kompem la kurang minyak gunanya.

apa beza buckypaper dengan nano tech paper yang biasa?
walaupun asalnya sama. nano tech. tapi yang buckypaper ni dah ada tambahan (upgrade) susunan atom nano nya lebih tersusun. so lebih kuat la.

selingan
so kalau nak kata titian sirat tu kecil seperti rambut belah tujuh, lebih tajam dari mata pisau tu tak logik nak support manusia yang lalu atas tu, siapa kata??? Islam dibenarkan dengan Sains. benar sabda baginda dalam khutbah di Lembah Uranah; Semoga yang terakhir lebih memahami kata-kataku dari mereka yang terus mendengar dariku. kenapa? zaman dahulu tidak terjumpa pasal nanotech tetapi anda kini menyaksikan kebenaran tersebut.

source
Wikipedia : Buckypaper <-- 1st time guna wiki dalam blog aku
TheFutureThing : Buckypaper - Nano on steriods
YahooTech : Future Planes, cars make from buckypaper
psyorg : buckypaper - stronger than steel, harder than diamond
Wired : super strong buckypaper will replace steal
DiscoveryChannel : Superstrong buckypaper cloud be dream material
Wired : Future planes, cars make from buckupaper

GerbangInfoAnda : Pesanan Terakhir Rasulullah

Tiada ulasan: