Isnin, 17 November 2008

Siapa Pernah Main Lego

Lego bukan satu perkara yang kecil kecil sahaja boleh diambil remeh. tetapi lego amat besar pengaruhnya kerana memberi kreativiti dan inovasi kepada anak kecil dan jugak makbapak anak tersebut (kalau makbapak dia pun main sama la).

anda tahu Lego sekarang boleh "dimainkan", "dibina", "diubahsuai" dihadapan anda didalam monitor?
jika anda tidak tahu, maka itu saya perkenalkan anda dengan Digital Designer Lego.

DDL
anda boleh menjadi seorang designer Lego secara maya mungkin untuk anda mungkin anda cukup creative untuk menjadikan model anda itu sebagai simpanan orang lain (maknanya boleh dijual la)

DDL sebenarnya sudah lama dikeluarkan, tapi K baru je tahu lepas dikenalkan oleh seorang forumers di Cari. RedMage namanya.DDL tidak hanya termaktup kepada beberapa benda sahaja, anda boleh membina bandar anda sendiri, membina kenderaan anda sendiri dan anda boleh membina sesuatu yang anda sahaja yang paham, kerana anda yang membinanya.

jika anda cukup inovatif dan mahukan sedikit challenge, bina menggunakan tecnic. dan mungkin anda boleh membina yang lebih baik daripada iniversi yang paling baru adalah DDL 2.3, so, grap the DDL at here [DDL Download]
and start to imagine something and just put in the piece of the Lego together. keep creative!imagine i take it from here
Lego DDL
nxtblog : the unofficial LEGO mindstorm nxt inventor's guide
AntikewlDaily : Lego Digital Designer 2.1
Lego Fan creation

Tiada ulasan: